Korcsolyapálya a kastélyban – Hamarosan Edelényben is csúszhatunk

Megosztás

Idén nyáron még arról szóltak a hírek, hogy talán magánkézbe kerül az edelényi kastély. Azóta sok víz lefolyt a Tiszán és a téli hónapokra egy új funkciót is kap a helyszín: hamarosan szabadtéri korcsolyapálya nyílik.

A korcsolyázás eredete nem pontosan ismert, így az is a múlt ködébe vész, hogy pontosan mikor kötöttek talpukra csúszkálásra alkalmas lábbelit őseink. Annyi biztos, hogy a régészek már 5-10 ezer évvel ezelőtti csontból készült korcsolyákat is találtak, tehát még az is elképzelhető, hogy az edelényi kastélyt 1716-ban építtető Jean-François L’Huilliernek sem lenne kifogása az ötlet ellen.

“Felejthetetlen advent elé nézünk és ahogy ígértük: megtöltjük a kastélyt élettel!” – írják hazánk egyik legnagyobb barokk kastélyának Facebook-oldalán. És hogy miért jó a korcsolya? A vékony pengén való türelmes egyensúlyozás fejleszti az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt, ez a mozgásforma jót tesz az ízületeknek és szépen épít a láb- és farizmokat.

Az se keseredjen el, aki nem tanult meg gyermekkorában korcsolyázni, soha nem késő. Néhány kék folt az ára, de hamar elsajátíthatjuk ezt a tudást.

Kép: Bánné dr. Gál Boglárka Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek